17. februar 2007

Stolt kommende pappa


Tommy
Her monterer stolte Tommy barneseng på barnerommet.
Dette bildet er fra desember, syns det var så koselig.
Barnevogna som står bak er vi veldig fornøyd med..
gleder oss til å trille tur med baby.
Du er barnets, beste leke
----------------------------------------------------
Eg og tommy har lenge snakka om det med leker, kva forhold vi har og vil ha til matrielle ting. Vi har den oppfatning at små barn blir tidlig overlesset av alt fra plastikk leker og dingsebomser i alle farger og varianter.
Kan dette være bra?
Eg leste nylig ein kjempe god artikkel nettopp om dette i "bam"
- et spedbarn på seks uker trenger ikke leker. Det er mest opptatt av å utforske deg, omsorgpersonen.Ansiktet ditt, munnen, nesen,ørene, halskjede, håret-fingrene dine...
Vi har veldig lett for å tilby spedbarn altfor mange leker.Babyer skal stimuleres, har vi hørt.Babyer skal stimuleres i små porsjoner, babyer trenger pauser.
Det beste du kan gi ditt barn er ro.Det vil bli tilstrekkelig utsatt for stress og overstimulersing senere i livet.
Ja, eg kunne skrevet mykje om dette emnet.Vi har iallefall tenkt å prøve og forholde oss til minst mulig leker.Lekene skal være få og bra. Tre leker og tøy.
Når barnet er så stort at det ønsker seg ting er det en helt annen sak.Men før det er vi begge innstilt på dette. Eg ser jo at barn er nesten meir opptatt av å leike med kjøkkenredskap som sleiver osv enn leikene sine.
Eg veit at mange sikkert er uenig men dette har vi virkelig sett og meint lenge.

4 kommentarer:

Magga sa...

Så koselig bilde av Tommy og barnesenga!
Ja,det du skriver høres fornuftig ut, Maria.Det er fint å snakke om slikt på forhånd.Men det er selvsagt ikke alltid så lett å begrense leker...
F.eks. hadde ikke jeg så lyst til å kjøpe "skytevåpen" til guttene, men de maste seg jo til det.
Men enig at det ofte blir ALT for mange unyttige leker som bare flyter rundt på barneromma.
Klem fra mamma og svigermor og snart bestemor.(eller mormor..hva vil dere kalle meg?)

Anonym sa...

I agree.. ang leker, men som den kloke "magga" sier, det er søren meg ikke alltid så lett å begrense seg med alle tilbud som popper opp på veien, som bl.a bursdag,jul,osv :) :( Vet ikke om jeg skal le eller gråte, men i en alder av to har Emilie allerede fyllt opp rommet,stua,loftet og bua til randen. Men at de trenger alle disse lekene det kan jeg skrive undr på at de ikke gjør. Du er en klok dame Maria :)

Anonym sa...

En veldig sjarmerende og koselig blogg!er veldig spennt på om dere får gutt eller jente=) en liten hilsen i fra Cathrine venninnen til Regine;-)

Peter sa...

hehe=D trur den baibien dåkas kjem til å bli SEPPSJONELT BRA (hakje peil på kordan eg skrive det ordet so eg berre skrive det muntlig! =D hovudsaklig for å late som om eg ikkje skrive feil. HAHA) trur du har rett i det du seie der mariA! gleda meg te vinterferien! =)