8. april 2007

14 mars
kl 13.50 fødte vi ein nydelig gutt!!!
Velkommen til verden og til oss kjæreste Noa

Litt om fødselen:
kl. 03.30 begynte eg og kjenne tak i magen som utvikla seg raskt til veer.
Da vi hadde fulgt med fra 12 min til fire mellom kver rie bestemte vi oss for å ringe sjukehuset.
Det var begynt å bli temmelig smertefullt og kl var blitt seks.
Vi tok med oss reiseveska og stella oss og kjørte.
Framme på sjukehuset litt over halv sju og lå i ein halv time med overvåkning av rier og hjertelyd til baby.
Det var ingen tvil, her var det starke rier.
På rommet vi fikk tildelt sa eg fort ja takk til å ligge i badekar. Heilt fantasisk deilig.
Iløpet av den timen blei riene så ofte og sterke at eg blei heilt ør av varmen.
Lå deretter i senga med akupunktur , rundt halv ni tror eg. Brukte også lystgass som eg etterkvert fikk teken på. Nå begynte det for alvor og toppe seg og eg syns det blei meir og meir intenst, spurte om epedural. fikk det rundt kvart over ti tror eg.
Det var heilt himmelsk.. kjente så klart riene men de var mykje redusert og det var godt og slappe av litt. Nå blei eg undersøkt rundt kvart på elleve, hadde 9,5 cm opning og fikk beskjed om at her gikk det raskt. plutselig gikk vannet eg sto på gulvet og kjente at pressveene kom og baby var langt nede i fødselskanalen.
Blei kommandert i senga klar for å presse halv tolv.
Dette skulle gått raskt men desverre fikk både eg og baby komplikasjoner av og presse i 2,5 time. siste press kom baby ut pga et kraftig klipp. Ut kom ein herlig stor gutt, gjett om vi var stolte av deg. Sjukepleierene tok han rett opp på nyfødt intensiven og der fikk han pleie en uke.
Han hadde fostervann i lungene og luft mellom organenene og blei kobla til pustemaskin for å få hjelp til å puste. Han fikk antibiotika. Det var så tungt å se han ligge der med alle dei ledningene men vi var glade for at han fikk profesjonell hjelp. Vi er så glade for at alt gikk bra til slutt.
Vi har fått ein vakker sønn som vi elsker over alt på jord.Ein ubeskrivelig glede å bli foreldre.

2 kommentarer:

Regine sa...

..og då e det tilbake til blogginga?:D glad at alt gjekk bra til slutt ja, men det har vært ein hard begynnelse for deg kjære søster. Det var så koselig å være der borte i påska, dulle med Noa og være med deg og tommy. Savner deke og gleder meg til neste gang. Blir vel kanskje ikkje før i midten av mai det då på bursdagen til bestemor antar eg?!

Anonym sa...

Ja, dere har virkelig fått en skjønn sønn!!Det var stort for meg også å få bli bestemor til vesle, gode Noa. Så takk for sist! Det var så godt å være der borte i påsken- å få holde, stelle og kose med han og også å få være sammen med dere alle.
Jeg har etterhvert flere og flere å være glad i!!
Hilsen Mamma, svigermor og bestemor Ma.